Voorschool

De Voorschool is een peuterspeelzaal met extra aandacht voor taal en samen spelen. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen vier dagdelen per week naar de voorschool. Samen met leeftijdsgenootjes kunnen ze samen spelenderwijs leren. Op de voorschool is veel speelgoed en er zijn speciale speelhoeken. De kinderen doen spelletjes, tekenen, knutselen, puzzelen, zingen en luisteren naar verhalen.

De voorschool zorgt voor een goede voorbereiding op de basisschool. De voorschool Het Groeiparadijs is gevestigd in het naast de school gelegen gebouw, aan de Krelis Louwenstraat. U kunt uw kind inschrijven als het 1 jaar is.

Voor inlichtingen en inschrijving kunt u terecht bij Stichting Impuls .

We willen u er op wijzen dat uw kind niet automatisch ingeschreven is op onze school, als uw kind naar onze voorschool gaat.

Meer informatie over de voorschool vindt u op de website van Gemeente Amsterdam.


Sinds 01 november 2022 zijn er twee nieuwe voorschoolgroepen van start gegaan op de Multatuli.

Voorschool Impuls Kinderopvang

Voor nieuwsgierige peuters is de voorschool de beste voorbereiding op het basisonderwijs. De voorschool van Impuls kinderopvang speelt in op de behoeften van de nieuwsgierig peuters. Zij leren spelenderwijs en dat is voor hen de meest natuurlijke en de leukste manier. Er is een ruim aanbod met uitdagende activiteiten die peuters alle ruimte biedt zichzelf te ontwikkelen.

De voorschool werkt met kleine groepen van maximaal 16 kinderen met extra individuele aandacht. Aan de hand van een vast dagritme, een leerprogramma en leuke activiteiten geven we peuters de beste voorbereiding op de basisschool.

Vanaf 2 jaar al naar ‘school’

Kinderen zijn vanaf 2 jaar al van harte welkom op de voorschool. Sommige ouders vinden dat te vroeg. Toch heeft het starten op 2-jarige leeftijd veel voordelen. Voor het gemak noemen we er een paar:

  • Er wordt veel gesproken en voorgelezen. Daardoor ontwikkelt taalbegrip en taalgebruik veel sneller.
  • Samen leren, spelen en op je beurt wachten. Jouw kind leert al vroeg om te gaan met anderen.
  • Afscheid nemen is niet fijn. Door de regelmatige omgang met anderen leert je peuter dat een andere omgeving ook veilig kan zijn.
  • We stimuleren zindelijkheid en dat is fijn tegen de tijd dat je kind naar de basisschool gaat.
  • Samen met je leeftijdsgenootjes rennen, fietsen of in de zandbak. Stuk voor stuk ervaringen die straks op de basisschool al vertrouwd zijn.

Op 7 februari 2023 organiseert Impuls Kinderopvang de Dag van de Voorschool. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen ouders vrijblijvend bij alle voorschool locaties van Impuls binnenlopen voor meer informatie en een rondleiding. Aanmelden is niet nodig.

 

We vertellen je graag meer en heten je van harte welkom voor een rondleiding op 7 februari 2023. Tot dan!

Meer informatie, aanmelden of een rondleiding aanvragen doe je via onze website www.impulskinderopvang.nl/voorschool/